donderdag 25 juni 2015

Complimentjes



Hi!

Ik wilde een keer een blog schrijven over complimenten, omdat ik denk dat complimenten best wel belangrijk zijn, en echt een grote betekenis kunnen hebben voor iemand.

Vaak, als je iemand een compliment geeft, is het het oppervlakkige soort compliment als; 'leuk shirt heb je aan!'. Maar ondanks dat dit niet heel erg persoonlijk is, denk dat het toch wel belangrijk is dat mensen dit soort complimenten blijven geven. Natuurlijk moet je alleen iemand een compliment geven als je het ook echt meent, anders slaat het nergens op, maar complimentjes over kleding of make-up, kunnen nooit kwaad. Misschien was die persoon wel heel onzeker over dat nieuwe jasje, en door een complimentje te geven, geef je toch een soort zekerheid.

Soms krijg of geef je een wat persoonlijker compliment, over bijvoorbeeld een talent of eigenschap, en deze complimenten zijn volgens mij ook heel waardevol. Als iemand het echt meent, dan kan dit compliment je nog lang bij blijven.
Ook al vond je je nieuwe outfit zelf ook al helemaal te gek, en was je helemaal niet onzeker of iets, het is toch fijn om waardering te krijgen van buiten af. Dit zelfde geld natuurlijk voor de persoonlijke complimenten.

Mijn punt is, dat complimentjes nooit kwaad kunnen! Vind je het stoer dat dat meisje in je klas haar haar paars heeft geverfd? Of stond je versteld van het zang talent van die ene jongen die altijd zo stoer doet? Zeg het ze! Je kan iemands dag een stuk beter maken, en het is bewezen dat het mensen gelukkiger maakt om iemand anders te complimenteren, dus je houd er zelf ook nog wat aan over ;)



Voor mijn gevoel, ben ik best wel vrijgevig met complimentjes. Ik zeg sowieso al snel wat ik denk, en ik vind het echt leuk om te zien, hoe iemand reageert op een compliment haha.
De leukste complimenten om te krijgen vind ik complimenten over mijn outfit. Vooral als ik onzeker ben over of het wel leuk staat, en als ik mijn best erop heb gedaan, dan is het super leuk als je van een paar mensen te horen krijgt dat ze het leuk vinden staan. Aan; 'leuke broek- complimenten' hecht ik meestal minder waarde, omdat je die broek toch alleen maar hebt gekocht, en niet echt een compliment is voor mij, maar meer voor mijn broek hahah. Maar natuurlijk wil dat ook zeggen dat mensen je kleding keus waarderen, en dat is altijd leuk om te horen.

Het leukste compliment dat ik ooit heb gekregen? Misschien heb ik ooit wel een leuker compliment gekregen, maar laatst zei iemand tegen me: "Je bent gekker dan je lijkt, dat is leuk", en dat vatte ik wel als een compliment op, aangezien dat is wat ik graag zou willen zijn; zo gek als ik ben, maar toch ook niet compleet gestoord, en aan de buitenkant redelijk normaal hahaha

Complimenten die ik vaak krijg? Als ik er zo over na denk, krijg ik best vaak complimenten over mijn kleding, terwijl ik daar juist best vaak onzeker over ben, maar daarom zijn die ook extra gewaardeerd :)
Ook zeggen mensen best vaak dat ik mooi kan zingen, maar om een of andere reden, blijft dat  complimentje maar niet echt tot me doordringen. Ik denk altijd dat mensen dat alleen maar zeggen om aardig te zijn haha..

Tips voor complimenten:
Complimenten kunnen best ingewikkeld zijn, en daarom zijn hier een paar tips van mij!
Als je het moeilijk vind om iemand te complimenteren, zou ik er vooral niet zo'n big deal van maken. Zoals ik al eerder zei; complimentjes maken iedereen blijer! Dus stap gewoon op die persoon af als je vind dat haar haar leuk zit, ze zal daarna echt niet denken dat je een stalker bent ofzo. Complimenten geven aan bekenden is natuurlijk altijd makkelijker dan aan mensen die je niet echt goed kent, dus voel je ook niet gedwongen om iets te zeggen als iemand iets nieuws aan heeft bijvoorbeeld.
Stel nou dat je iemand leuk vind, dan is complimentjes geven altijd een goeie, casual manier om te laten zien dat je hem/haar leuk vind.




Je kunt het beste complimenten geven over...:

  • Haar kapsel
  • Haar ogen (al is dat wel gauw intiem)
  • Haar lach
  • Iets waar ze goed in is/ waar je bewondering voor hebt (teken talent, zang talent enz..) 
  • Kleding (gebruik liever: 'dat jasje staat je mooi' ipv 'mooi jasje')
Deze complimenten kun je uiteraard ook goed gebruiken voor jongens, voor zover ik weet verschilt dit niet zo veel wat mannen en vrouwen betreft.

Complimenten ontvangen vinden ook veel mensen moeilijk, waaronder ik zelf. Maar het beste antwoord op een complimentje is een simpele 'dankjewel' of iets wat daar op neer komt. Wat je vooral niet moet doen, is het gaan ontkennen. Niets zo vervelend als van die mensen die alleen maar over zichzelf zeuren. 
Voorbeeld: 'Wauw, jij kan echt heel erg mooi tekenen zeg!' 'Vind je? Oh nou ik niet hoor, ik doe echt maar wat, Marietje kan het echt veeel beter, ik ben echt jaloers op haar! Ik wou dat ik net zo goed kon tekenen als zij! Ik kan ook helemaal niks.. Ik ben echt een ontalentvol varken...Waarom besta ik eigenlijk?'
Ja, dit soort types bestaan echt. (Nu heb ik ook wel een aardig grote fantasie, dus het zouuu kunnen dat ik een beeeetje overdreef..) Maar deze reacties zijn vaak gewoon een teken van onzekerheid, dus ik snap het ook wel.

Hier komt mijn grote tip: OOKAL BEN JE HET TOTAAL NIET EENS MET HET COMPLIMENT, ONTVANG HET, EN WEES ER TROTS OP DAT MENSEN JE WAARDEREN. 
Mijn tweede grote tip is: GEEF ZO VAAK MOGELIJK COMPLIMENTEN, ZEG WAT JE DENKT, EN MAAK ANDERE MENSEN BLIJ.

Ik hoop dat jullie het leuk/interessant en hulpzaam vonden om deze blog te lezen, het is wat anders dan normaal, maar naar mijn mening voor herhaling vatbaar. 

Heel veel liefs! <333











dinsdag 16 juni 2015

Musical 13: ANAT3VKA

Hoi!

Een heeeeele tijd geleden schreef ik een stukje over mijn auditie voor Anat3vka, (Ja, het wordt met een '3' geschreven ipv een 'e', omdat dat meer lijkt op het Russische schrift...Ik heb het ook niet verzonnen hahah) en het leek me onderhand wel tijd om je even bij te praten.

Het verhaal:
Het speelt zich af in het Joodse dorpje 'Anatevka', in Rusland, waar alles draait om tradities. Tevye, de melkboer, heeft vijf dochters, waar, door Yente de koppelaarster, een man voor moet worden uitgezocht. Maar de meisjes maken kennis met moderne ideeën, en willen hun eigen man kiezen!
Vele grappige momenten, komische typetjes, prachtige liedjes, en een ontroerend verhaal over het veranderen van de eeuwen oude tradities, en het opgroeien van jonge meisjes en jongens, die worstelen met hun geloof en hun gevoel.

Mijn rol:
Ik speel in cast A (er zijn 2 casts) Hodel, de tweede dochter, dit is redelijk grote rol, en ik vind het ontzettend leuk om te spelen! In cast B speel ik Avram, de enige bewoner van Anatevka die kan lezen, en nieuws aan iedereen verkondigt. Avram is een man, en is anders dan andere rollen die ik tot nu toe heb gehad, en echt wel een leuke uitdaging!

Kom je kijken?
Dit weekend spelen we alweer de premiere, namelijk zaterdag 20 juni. Er wordt dan in cast A gespeeld. Zondag 21 juni spelen we een matinee voorstelling in cast B. Beide voorstellingen zijn op mijn school, en voor kaarten contact opnemen met moi.

Vrijdag 3 juli, speelt cast A nog een keer, maar dan in Theater de Nieuwe Regentes. Op zaterdag 4 juli is cast B weer aan de beurt, ook in het theater. Voor kaartjes ga je naar: www.denieuweregentes.nl .

Lalalala
Ik heb er mega veel zin in, en ik hoop dat we een beetje volle zalen hebben, aangezien de school/groep nog zo nieuw is... Maar dat komt vast goed! De kleding is ook zo mooi!! Maar van mijn laarzen ga ik wel echt blaren krijgen..ohneee.. Dat wordt de pleisterdoos mee naar t theater.. Donderdag hebben we generale, dus wens me vast succes! Oh nee, juist geen succes, toitoitoi! Succes brengt ongeluk he...
Wat een uitroeptekens en punten allemaal...! Tjongejongejonge...

Nou t is mooi geweest, doei!


Have you ever...


 Heb jij deze 99 dingen weleens gedaan of meegemaakt? Wat ik heb gedaan, is dik gedrukt. Enjoy, en neem gerust over <3

1. Je eigen blog gestart.2. Onder de sterren geslapen.
3. In een band gespeeld.
4. Naar Hawaii geweest.
5. Een meteorietenregen gekeken.
6. Veel geld aan een goed doel gegeven.
7. Naar Disneyland geweest.
8. Een berg beklommen.
9. Een sprinkhaan vastgehouden.
10. Een solo gezongen.
11. Bungee gesprongen.
12. Parijs bezocht.
13. Naar een storm gekeken.
14. Jezelf vanaf nul een kunst geleerd.
15. Een kind geadopteerd.
16. Voedselvergiftiging gehad.
17. Bovenop het Vrijheidsbeeld gelopen.
18. Je eigen groenten geteeld.
19. De Mona Lisa gezien in Frankrijk.
20. Geslapen in een nachttrein.
21. Een kussengevecht gehad.
22. Gelift.
23. Jezelf ziek gemeld terwijl je niet ziek was.
24. Een sneeuwfort gebouwd.
25. Een lammetje vastgehouden.

26. Ge-hairdipt.
27. Een marathon gelopen.
28. In een gondel gevaren in Venetië.
29. Een eclips gezien.
30. Een zonsopgang of zonsondergang gekeken.
31. Een homerun geslagen.
32. Op een cruise geweest.
33. De Niagara Falls in het echt gezien.
34. De geboorteplaats van je voorouders bezocht.
35. Een Amish gemeente gezien.
36. Jezelf een nieuwe taal geleerd.
37. Een hele dag in je bed gelegen omdat het kan.

38. De toren van Pisa in het echt gezien.39. Gaan rots klimmen.
40. Michelangelo’s David gezien.
41. Karaoke gezongen.
42. Een geiser zien uitbarsten
43. Voor een vreemdeling een maaltijd betaald in een restaurant.
44. Afrika bezocht.
45. Op het strand gewandeld bij maanlicht.
46. Met een ambulance vervoerd.
47. Een portret laten schilderen van jezelf.
48. Diepzee gevist.
49. De Sixtijnse kapel in het echt gezien.
50. Op de top van de Eiffel Toren geweest.
51. Gedoken of gesnorkeld.
52. In de regen gezoend.
53. In de modder gespeeld.
54. Bij een drive-in bioscoop geweest.
55. In een film gespeeld.
56. De Chinese Muur bezocht.
57. Een bedrijf gestart.
58. Vechtsport les gevolgd.
59. Rusland bezocht.
60. Geserveerd aan thuis- en daklozen of minder bedeelden.
61. Scouting koekjes verkocht.
62. Op een walvistocht geweest (toeristisch).
63. Bloemen gekregen zonder reden.
64. Bloed, plasma of bloedplaatjes gedoneerd.
65. Wezen Skydiven.
66. Een Nazi concentratiekamp bezocht.
67. Een automatisch incasso niet kunnen betalen door te laag saldo.
68. In een helikopter gevlogen.
69. Een favoriet kinderspeeltje bewaard.
70. Het Lincoln Memorial bezocht.
71. Kaviaar gegeten.
72. Een quilt gemaakt.
73. In Times Square gestaan.
74. Door de Everglades getoerd.
75. Ontslagen bij je baan.
76. Het wisselen van de wacht gezien in Londen.
77. Een bot gebroken.
78. Passagier geweest op een motor.
79. De Grand Canyon in het echt gezien.
80. Een boek gepubliceerd.
81. Het Vaticaan bezocht.
82. Een gloed nieuwe auto gekocht.
83. In Jeruzalem gelopen.
84. Je foto in een krant.
85. Een vreemdeling gekust op middernacht bij Nieuwjaar.
86. Het Witte Huis bezocht.
87. Een dier gedood en bereid om te eten.
88. De waterpokken gehad.
89. Iemands leven gered.
90. In een jury gezeten.
91. Een beroemd persoon ontmoet.
92. Deelgenomen aan een boekenclub.
93. Een tattoo genomen.
94. Een baby gehad.
95. De Alamo (Texas) in het echt gezien.
96. In het Groot Zoutmeer (Utah / Great Salt Lake) gezwommen.
97. Betrokken geweest in een rechtszaak.
98. Een iPhone gehad.
99. Gestoken door een bij.

Ik heb er nog een hele hoop te gaan zoals je ziet hahah..
How about you?

X Eliza

zaterdag 13 juni 2015

The I Wish Tag

Hello,

Deze TAG kwam ik tegen bij Teske, en het leek me leuk om hem ook te doen, dus daar gaat hij dan:

Als je alles zou mogen zijn, wat zou dan je droombaan zijn?
Van musical mijn werk maken, lijkt me het aller leukste wat er bestaat. Als dit makkelijk zou zijn, zou ik er ook geen moment over twijfelen om dit te doen. Helaas is de wereld van het theater hard, en moet je net geluk hebben om er binnen te komen. Anders zou ik misschien iets willen doen richting communicatie, organisatie, toerisme, en die shit hahah.


Als je een super overdreven luxe iets zou mogen aanschaffen, wat zou het dan zijn?
Yes, indeed, Teske had een soortgelijk antwoord, maar ik ben het wel met haar eens; Ik zou iemand willen hebben die me altijd kan helpen met mijn kleding en make-up. Iemand die me heel goed kent, en die weet wat me goed staat, en wat ik beter kan laten hangen. Iemand die goeie visagie skills heeft, en die kan zeggen hoe ik dit of dat moet doen. Dat lijkt me super handig en heel erg leuk! Verder zou ik ook een zwembad in de tuin laten plaatsen. :p


Als je een dagje op zou mogen trekken met een film/serie karakter, wie zou dat dan zijn?
Eerste gedachte: Lucy Hale/Aria Montgomery. Tweede gedachte: Ashley Bensosn/Hanna Marin. Derde gedacht: Ian Harding/Ezra Fitz. Ja, je raad het al, dit zijn alle drie acteurs uit Pretty Little Liars. Ik heb bewust de acteur en hun karakter erbij gezet, omdat ik bijvoorbeeld Lucy Hale veel liever zou willen ontmoeten dan haar karakter. Kiezen tussen Ashley of Hanna ontmoeten vind ik dan weer heel erg moeilijk, want ze zijn allebei geweldig. Wel ben ik vrij zeker dat ik Ian Harding zou willen ontmoeten, en niet zijn karakter, want Ian is veel grappiger dan Ezra. Verder zou ik ook mega graag Emma (uit de serie Once Upon A Time) willen ontmoeten, dit is wel een karakter. En ik zou ook wel eens mee willen lopen met Blair Waldorf  (Leighton Meester) uit Gossip Girl.


Als je een locatie mocht uitkiezen waar je eindeloos naartoe geteleporteerd zou kunnen worden, waar zou dat dan zijn?
Het eerste waar ik aan denk ik school. Dan zou ik nooit meer hoeven fietsen, of me zorgen hoeven maken of ik wel of ik wel op tijd kom. Dan kan je gewoon uitslapen tot vijf voor half 9, je kleed je aan, en je bent weg: POEF! Maar aan de andere kant, zou ik mezelf ook wel naar een heel warm land willen teleporteren, maar dan moet het wel met meerdere personen kunnen, want wat doe je nou in je uppie in een warm, ver land? En ik zou ook wel naar een heel leuk houten huisje in de middle of nowhere, aan een meertje tussen de bergen geteleporteerd willen worden :) Ja I know, ik wens veel te veel hahah 

Als je iets door zou kunnen blijven eten, zonder er dik of misselijk van te worden, wat zou het dan zijn?
Waarschijnlijk zou dat iets zijn waar je normaal heel snel heel dik en misselijk van wordt, zoals taart en brownies. Verder hou ik ontzettend veel van chocola, dus dat zou ook wel een goeie zijn. Chips gaat er bij mij ook altijd wel in, dus als ik dat zou kunnen eten zonder misselijk te worden: HEAVEN! 

Als je een angst van jezelf zou mogen wegnemen, welke zou dat dan zijn?
Ik denk, dat ik niet meer bang ben om fouten te maken. Iedereen heeft hier denk ik wel last van, en dat is natuurlijk ook heel menselijk, maar het zou wel fijn zijn als je goed om kan gaan met de fouten die je maakt of misschien gaat maken. Je zou het ook perfectionisme kunnen noemen, ik haat het als iets me niet lukt. Vooral bij dingen die ik heel leuk vind of waar ik goed in ben. 
Verder zou het ook heeel fijn zijn, als je dingen nooit awkward zou vinden, al is dit niet echt een angst.

Als je een superpower zou kunnen hebben, welke zou dat dan zijn?
Het lijkt me echt heel grappig om onzichtbaar te kunnen worden. Dan kan je overal naar binnen komen, en iedereen ongemerkt afluisteren, en je zou 24/7 bij je crush uit kunnen hangen zonder raar aangekeken te worden. Maar dit is wel een beetje creepy allemaal haha.. Het lijkt me ook geweldig om te kunnen vliegen, dat was vroeger ook echt mijn grootste droom. 

Als er een band weer bij elkaar zou komen en een privé concert bij jou thuis zou kunnen geven, wie zouden dat dan zijn?
Ik ben niet echt een band-meisje, en de bands die ik leuk vind zijn ook nog bij elkaar, maar als ik dan echt zou moeten kiezen... Ik denk Krezip, als dat als band telt? Ik ben groot fan van hun liedjes en ik vond het super jammer dat ze uit elkaar zijn gegaan. 'Ironic' was een van de eerste Engelse liedjes die ik zelf zong. 
Laatst her-ontdekte ik een band (muziek groepje meer eigenlijk) die mijn kinder jaren beheerste: Chipz! Ik hecht nu niet meer zoveel waarde aan hun 'muziek' als ik vroeger deed, maar het was wel ontzettend grappig om liedjes als 'Cowboy' en 'Arabian nights' terug te horen hahaha..

Als je elk dier als huisdier zou mogen hebben, welk dier zou je dan willen?
Een Unicorn of course! Unicorns laten toch alleen maar glitter scheetjes, en ze huilen roze tranen, wie wil nou niet zo'n magical wezen in huis hebben? 
Een klein olifantje lijkt me by the way ook wel wat, maar wel als hij voor altijd klein blijft ;)

Dat was het alweer! Bedankt voor het lezen van deze TAG! 
See you soon!

x Eliza